Over ons
Sportpaardenfokkerij van Lilian en Bert Pleunis

Sinds 1995 wonen wij aan de Rijndijk 67 in Hazerswoude Rijndijk.

Hieronder een korte kennismaking met Bert en Lilian:

Lilian

Toen Lilian 7 jaar was begon ze te rijden op manege Hestar in Leidschendam. De manege was vlak bij huis, als ze niet op school was, was ze op Hestar te vinden. Vanaf haar 15e is ze daar les gaan geven. Na het behalen van het HAVO diploma heeft ze een jaartje bij manege Hestar gewerkt. Vervolgens heeft ze de receptioniste-informatrice opleiding bij Schoevers gedaan en de ORUN instructeurscursus (toen nog allround) in Ermelo. Ze is les gaan geven bij LR de Palensteynruiters in Leidschendam en LR Koningin Emma in Wassenaar., naast diverse privé-lessen.

Voordat ze samen met Bert voor zichzelf begon heeft ze 9 jaar gewerkt bij de paardenfokkerij van Leo de Gier in Den Haag en daarnaast secretaresse werk gedaan. De werkzaamheden bij Leo de Gier bestonden uit het zadelmak maken van de paarden, deze uitbrengen op wedstrijden, het rijden van IBOP-proeven en het voorbrengen van de paarden op diverse keuringen.
Ze heeft diverse paarden naar de Z2 gereden en is vroeger M-springen geweest en heeft diverse SGW-s gereden.
Ze is jurylid t/m de klasse Z, waar ze regelmatig bijscholingen en seminars voor volgt.
Bert
Bert had als kleine jongen een pony die hij regelmatig inspande en er mee naar Meyendael reed.

Bert is van jongs af aan bezig met shovels, vrachtwagens en tractoren. Hij heeft indertijd de aannemerij van zijn vader overgenomen, die grote bekendheid geniet in Voorburg en omstreken. De aannemerij is inmiddels verkocht. Bert helpt actief mee met alle hand- en spandiensten op het bedrijf.
Bert en Lilian Pleunis
Rijndijk 67
2394 AD  Hazerswoude-Rijndijk

     +31 ( 0) 71-3414232

     +31 (0) 6-51507908

Bert en Lilian zijn begonnen met de aanschaf van 3 zeer goede fokmerries met aparte bloedlijn, die Lilian al kende vanaf veulen en zelf heeft gereden vanaf hun derde jaar.

Inmiddels wordt met hun nafok gefokt. In principe worden er 2 tot 4 merries per jaar gedekt. De paarden worden in de sport uitgebracht door Serena Vergunst en Sandy Duijndam. Jamie Stapper helpt ons met de dagelijkse werkzaamheden en de zorg voor de paarden. Verder zijn er regelmatig stagiaires.

 

De merrieveulens die aangehouden worden, worden thuis opgefokt, de hengstveulens gaan in de opfok op een ander bedrijf.

 

In de fokkerij wordt gestreefd naar werklustige, gezonde paarden die uitstraling hebben, vrolijk en eerlijk zijn. Een goede fokmerrie moet massa hebben, een correct exterieur en hard gezond beenwerk met goede voeten en drie bovengemiddelde gangen. De fokmerries hebben allemaal een zeer goede instelling en zijn in het werk op een fijne manier heet.

 

Er wordt veel aandacht besteed aan de veulens, ze krijgen al snel een halstertje om en ze gaan dagelijks aan de hand naar buiten, en zijn gewend voetjes te geven. In de zomer gaan de paarden overdag het land op, sávonds gaan ze op stal. In de winter komen de paarden minimaal 2x per dag uit de stal: los, in de stapmolen of ze worden gelongeerd of gereden. We hebben zeer goede kwaliteit kuil van ons eigen land.

 

Copyright © 2008-2019 “Paarden Fokkerij Pleunis”

Alle rechten voorbehouden

Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers