Nieuws 2019

Copyright © 2008-2019 “Paarden Fokkerij Pleunis”

Alle rechten voorbehouden

Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers

De door ons gefokte Genius (Blue Horse Romanov x Comtesse V.Don Schufro) is door zijn eigenaresse Emma van den Hooven verkocht aan een Australische amazone, die zich met hem hoopt te kwalificeren voor het Australische para dressuur team voor de Olympische Spelen in Tokyo.

 

 

Sandy Duyndam heeft met onze merrie Hilli (Sir Donnerhal x Farrington) de M1 afgesloten met een mooi puntentotaal van 209 en 201 punten en 2 eerste plaatsen bij de wedstrijd 17 maart bij manege Hestar.

 

 

Vandaag m’n maatje Milli in moeten laten slapen. 26 Jaar geworden, als 3 jarige gekocht op de veiling van de Waiboerhoeve. 23 Jaar samen veel meegemaakt en 7 mooie, gezonde veulens gegeven die allen uitgegroeid zijn tot mooie sterke sport paarden met een lief, werk lustig karakter. Rust zacht Mil!

 

Zondag 12 mei heeft Serena Vergunst in Velsen gestart met Zigeuner (V.Royal Dance).

Ze behaalde een mooi puntentotaal van 64.4% in de Intermediaire I. Ze reden een fijne proef,

met nog ruimte voor verbetering bij de fijne accommodatie van Vario Hippique in Velsen.

 

 

Heerlijk de lente, al het jonge spul weer rond het huis, we hebben wel twee rovers, een mooie witte reiger en een torenvalk, oppassen geblazen voor het jonge spul en de ouders!!

 

 

Weer nieuw leven op stal!! 30 april om 23.55 uur is een mooi hengstveulen van Daily Diamond X Comtesse (V.Don Schufro x Flamingo) geboren. Een kolletje, twee witte achtervoetjes en een mooi koppie, bovendien een veulen dat alles weloverwogen doet en heel wijs is en lekker brutaal, superfijn!!

De geboorte ging supersnel, en alles ging heel voorspoedig, behalve dat de nageboorte er niet af kwam. De dierenarts heeft een sneetje in een bloedvat van de nageboorte gemaakt, daar een stukje tuinslang in, die was verbonden met een pompje waar 5 liter lauw water in zat, dit voorzichtig in de nageboorte gepompt, waarna de nageboorte door de druk los liet. Een ideale manier, want je hoeft niet met de handen (bacterien) in de merrie.

Dametje (V.Ziesto) heeft als draagmoeder gediend, dus Comtesse heeft een makkie en kan weer lekker sporten. Het is dit jaar ons enige veulen, dus een rustig jaar.

 

 

Het weilandseizoen is weer begonnen. Ook de jonge paarden zijn weer dag en nacht naar buiten.

De 2 jarige Hennessy x Quattro merrie laat er geen twijfel over bestaan dat zij toch echt de baas is dit jaar!