Nieuws 2019

Copyright © 2008-2019 “Paarden Fokkerij Pleunis”

Alle rechten voorbehouden

Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers

De door ons gefokte Genius (Blue Horse Romanov x Comtesse V.Don Schufro) is door zijn eigenaresse Emma van den Hooven verkocht aan een Australische amazone, die zich met hem hoopt te kwalificeren voor het Australische para dressuur team voor de Olympische Spelen in Tokyo.

 

 

Sandy Duyndam heeft met onze merrie Hilli (Sir Donnerhal x Farrington) de M1 afgesloten met een mooi puntentotaal van 209 en 201 punten en 2 eerste plaatsen bij de wedstrijd 17 maart bij manege Hestar.

 

 

Vandaag m’n maatje Milli in moeten laten slapen. 26 Jaar geworden, als 3 jarige gekocht op de veiling van de Waiboerhoeve. 23 Jaar samen veel meegemaakt en 7 mooie, gezonde veulens gegeven die allen uitgegroeid zijn tot mooie sterke sport paarden met een lief, werk lustig karakter. Rust zacht Mil!

 

Zondag 12 mei heeft Serena Vergunst in Velsen gestart met Zigeuner (V.Royal Dance).

Ze behaalde een mooi puntentotaal van 64.4% in de Intermediaire I. Ze reden een fijne proef,

met nog ruimte voor verbetering bij de fijne accommodatie van Vario Hippique in Velsen.

 

 

Heerlijk de lente, al het jonge spul weer rond het huis, we hebben wel twee rovers, een mooie witte reiger en een torenvalk, oppassen geblazen voor het jonge spul en de ouders!!

 

 

Weer nieuw leven op stal!! 30 april om 23.55 uur is een mooi hengstveulen van Daily Diamond X Comtesse (V.Don Schufro x Flamingo) geboren. Een kolletje, twee witte achtervoetjes en een mooi koppie, bovendien een veulen dat alles weloverwogen doet en heel wijs is en lekker brutaal, superfijn!!

De geboorte ging supersnel, en alles ging heel voorspoedig, behalve dat de nageboorte er niet af kwam. De dierenarts heeft een sneetje in een bloedvat van de nageboorte gemaakt, daar een stukje tuinslang in, die was verbonden met een pompje waar 5 liter lauw water in zat, dit voorzichtig in de nageboorte gepompt, waarna de nageboorte door de druk los liet. Een ideale manier, want je hoeft niet met de handen (bacterien) in de merrie.

Dametje (V.Ziesto) heeft als draagmoeder gediend, dus Comtesse heeft een makkie en kan weer lekker sporten. Het is dit jaar ons enige veulen, dus een rustig jaar.

 

 

Het weilandseizoen is weer begonnen. Ook de jonge paarden zijn weer dag en nacht naar buiten.

De 2 jarige Hennessy x Quattro merrie laat er geen twijfel over bestaan dat zij toch echt de baas is dit jaar!

 

Supergaaf: Eigenaresse Amelia White en de door ons gefokte Genius (Blue Horse Romanov x Comtesse) zijn geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020 bij de paralympics voor hun land Australie. Superknap!!

 

 

We hebben helaas onze Top merrie Comtesse elite sport dr (V. Don Schufro x Flamingo) in moeten laten slapen. Ze kreeg een losse wand met een hardnekkige schimmel erin, waardoor ze hoefbevangen raakte en zo een pijn kreeg, dat we nadat we er alles aan hadden gedaan, in samenwerking met DAP Bodegraven, de moeilijke beslissing moesten nemen om haar in te laten slapen.

We hebben nog een 3 jarige merrie La Reine (V. Governor) en een 2 jarige merrie Noblesse Oblige (V. Iconic) en een hengstveulen van Daily Diamond van haar.

Haar 8 jarige zoon Genius (V. Glocks Romanov) is dit jaar geselecteerd met zijn Australische amazone Amelia White voor de Olympische Spelen in Tokyo, om Australie te vertegenwoordigen bij de para dressuur.

 

 

Fiestamunde(Cantos x Bonitamunde (Quattro) was van Ian Millar in Canada en is verkocht een Jules Cournane in Canada, die haar uitbrengt in 1.40/1.45 m. Jules Cournane mailde dat Fiestamunde  is amazing and the most lovely horse. Superfijn als je paard door zulke goede ruiters in de sport uitgebracht worden.

 

Vivamunde (Vleut x Furore (Furioso II x H.Alme Z), de laatste nazaat van Furalmunde heeft ook een nieuwe eigenaar gevonden in Stephen Jenkins. Op het momenteel rijden ze de Mediteranean Equestrian Tour in Spanje, waar ze goede resultaten halen in het 1.30-1.40 m.

 

 

Sandy Duyndam heeft inmiddels met mooie punten de M2 afgesloten met onze Hilli (Sir Donnerhal x Farrington) en heeft inmiddels Z1 gestart met net resultaat

Serena heeft 2x subtop wedstrijd gereden met Zigeuner. Ze liepen 2 goede wedstrijden met nette punten.

 

Vivamunde Z (Vleut x Furalmunde V.Furioso II) heeft in Spanje, Valencia zeer goed gesprongen tijdens de tour. In het 1.30 m. werd ze 1e, vervolgens in het 1.35 m. werd ze 1e en in het 1.40 m. werd ze foutloos 3e. Eigenaar Stevie Jenkins laat weten super blij te zijn dat hij haar heeft. Het is een goeie combi, Vivamunde heeft veel vechtlust en is heel fel in het parcours, wat Stevie heel goed past. Als driejarige hebben we haar verkocht waarna ze netjes opgeleid is door Anne van Vulpen, vervolgens gekocht is door Paul Hendrix en nu sinds een half jaar loopt onder de Britse Stevie Jenkins.