Nieuws 2018

Copyright © 2008-2019 “Paarden Fokkerij Pleunis”

Alle rechten voorbehouden

Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers

Serena voor het eerst Prix St.George gestart met Zigeuner in Lisse.

Ze reed een hele nette proef met 2 onderdelen die normaal goed gaan, maar nu door wat kijkerigheid naar een 4 gingen.

Serena had de vijfde plaats (van de meer dan 20 deelnemers) en verdiende een totaal van 62,59%.

Alle drie super blij en trots mee.  Filmpje

 

24 januari hebben we bij ons een clinic schriktraining gehad. De clinic werd georganiseerd door Dana van Rijn, die voor haar opleiding een evenement moest organiseren. Ze had Karel Bauer gevraagd de clinic te geven. Eerst kwamen de combinaties aan de hand in de rijbaan en moesten zo door en langs diverse obstakels, als een bed van plastic bekertjes, parapluus, onder een vlag door, een smalle doorgang en over een zeil lopen.

Vervolgens kwamen ze onder het zadel, het ene paard vond het best spannend, sommige  paarden hadden er niets van en liepen zo overal door en overheen.

Sandy Duijndam reed onze Hilli (Sir Donnerhal) die het zeiltje eerst wel spannend vond, maar de andere obstakels best braaf onderging. Het was een goede oefening voor de paarden en een leuke afwisseling.

 

Zaterdag 17 februari hebben we clinic gehad bij Stal Groene Woude. De clinic werd gegeven door Jeroen Okkema. Fleur reed met onze Impuls (V.Everdale x Farrington), eerste keer op ander terrein.

Hij was superbraaf en heeft heel fijn gewerkt, Fleur reed hem supernetjes.  

Filmpje

 

 

Zaterdag 24 februari een supergave excursie gehad met fokvereniging V W F naar R S 2 dressage en Hengstenstation van Joop van Uytert. Twee prachtige bedrijven met hele fijne paarden, top ruiters en amazones, super management en echte liefhebbers. Bij RS2 dressage toonde Robin van Lierop ons onder het zadel de hengst Zum Gluck RS2, hij vertelde hoe zij de paarden werken en Zum Gluck toonde zijn zeer stabiele karakter en fijne beweging. Vervolgens werden we rondgeleid over het prachtige bedrijf, waar diverse inventiviteiten waren, voor bijv vliegwering en automatische ontluchting van binnenmanege en stallen.

Bij Joop van Uytert werden 3 hengsten onder het zadel getoond, waaronder InStyle. Ook daar kregen we na een kopje koffie gedronken te hebben een uitgebreide rondleiding over het bedrijf en na afloop hebben we gezellig een borreltje gedronken in de skihut, die achter op het erf staat.

Vandaag supergave excursie gehad met fokvereniging V W F naar R S 2 dressage en Hengstenstation van Joop van Uytert. Twee prachtige bedrijven met hele fijne paarden, top ruiter en amazones, super management en echte liefhebbers. Robin van Lierop en Joop van Uytert super bedankt voor jullie gastvrijheid

 

3 mei om 10.30 liepen we door de stal toen Dametje onrustig stond te schrapen. 10 min.later kwam de waterblaas eruit, nog 5 min. later twee voorvoetjes en neusje eruit. Het veulen floepte er  snel uit, een merrietje van de hengst Iconic, groot veulen correct op de benen. We hebben embryo transplantatie toegepast (wat overigens in 1 keer was gelukt) met Comtesse (Don Schufro), dus Dametje is de pleegmoeder, wat haar heel goed af gaat.

 

25 mei ging  ‘s avonds om 22.00 uur het alarm af. Het veulen werd om 22.15 uur geboren, 12 dagen over tijd, Na een uur stond het veulen en na 11/2 uur kwam de nageboorte eraf, en dronk het veulen. Een goed gebouwd hengstveulen van de hengst Hennessy.

 

 

Natalia Martin heeft de door ons gefokte Ebony (Sir Donnerhal x Farrington) onder het zadel en start inmiddels in de Prix St.George in Puerto Rico. Natalia is aangewezen als ambassadrice om Puerto Rico op de kaart te zetten voor de ruitersport. Ze is een bekende trainster in Zuid Florida en heeft Puerto Rico vertegenwoordigd in de Central American en Caribbean Games.

 

We hebben helaas onze Rottweiler Bessie in moeten laten slapen. Van de ene op de andere dag kon ze niet meer op haar benen staan, ze had waarschijnlijk een nekhernia of een tumor in haar nek, wat geen prognose meer had. Een hoop verdriet. We besloten echter om op korte termijn een Rottweiler pup erbij te nemen, dan had Calla ook weer een maatje.

Begin juni hebben we Pip opgehaald in Overijssel. Pip heeft als vader Egor van Asonnis Home. Het is een super vrolijke hond, die al heel snel waaks is geworden en in alles pleegmoeder Calla nadoet.

 

Ingrid Moerman heeft met de door ons gefokt Guapomunde (Cantos x Quattro (Bonitamunde) in snel trein

vaart het ZZ licht doorlopen, met bijna elke wedstrijd een winnend resultaat. En inmiddels haar eerste ZZ zwaar wedstrijd ook met winst en een eerste plaats afgesloten.

 

Enkele resultaten van Ingrid en Guapomunde:

 

Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Eerste bij de Nootdorpse Dressuurdagen bij de kur op muziek.

3e plaats regiokampioenschappen Zuid-Holland in Heerjansdam.

Debuut ZZ licht: 6 juli 2018.

 

Emma van den Hooven heeft een super seizoen met de door ons gefokte Genius (Blue Hors Romanov x Don Schufro (Comtesse) gereden. Het hele seizoen heeft ze rond de 70% gereden in de Z2 en is hem nu aan het doortrainen voor de Prix St. George.

4e plaats met het Prinsenhofteam bij de CHIO Zuid-Holland Cup,  3e bij de Team Challenge bij het NK in Ermelo, Kampioen bij de Kringkampioenschappen,

Reserve Kampioen bij de Regio kampioenschappen Z2, Hippiade 2018 gereden

 

 

Nadat onze sympathieke 4 jr. merrie Joie de Vivre (Ampere x Jazz x Houston) bij de lokale KWPN keuring in Alblasserdam stermerrie is geworden met mooie punten (exterieur 75, stap 75, draf 80, galop 70) is ze op de Centrale Keuring in Rotterdam voorlopig keur geworden en 3e geplaatst bij de grote, kwaliteitsvolle groep 4-7 jarigen.

Met dank aan Jordy Andeweg voor het fijne voorbrengen, Jamie Stapper voor alle hulp en het rondstappen en hoefsmid Ben Van Eck die Joie de Vivre top op haar voeten heeft gezet.

Fokker van Joie de Vivre is de familie Kerssenberg.

 

 

Yeeaah, ons eerste Lichte Tour paard: Serena Vergunst heeft onze Zigeuner (Royal Dance x Flamingo) inmiddels een paar keer gestart in de Prix St. George en Intermediair I met supermooie resultaten van rond de 63%.

 

Fleur Vos heeft Impuls (Everdale x Farrington (Milli) inmiddels een paar keer gestart in de L2. Tijdens zijn L2 debuut werd ze direct twee keer eerste met een resultaat van 197,5 punten. Hij werd dan ook super netjes voorgesteld door Fleur

 

 

Sandy Duijndam heeft met onze Hilli (V.Sir Donnerhal x Farrington (Milli) de L2 super mooi afgesloten met 200 en 199,5 punten in Hellevoetsluis. Inmiddels een paar keer M1 gestart met mooi resultaat

 

Tijdens de Centrale Keuring in Zuid-Holland is onze keurmerrie Oprah (Duntroon x Flamingo) gehuldigd als prestatiemerrie.

Haar nafok doet het zeer goed en zijn nog aktief in de wedstrijdsport.

 

Dametje (Ziesto x Duntroon) Z dressuur

Edison (Ampere x Duntroon) loopt CCI 2 eventing in Frankrijk.

Fado (Ampere x Duntroon) loopt Z2 dressuur en eindigt bijna altijd als 1e in de ring met Lia van Steenbergen

Google (Apache x Duntroon) heeft ZZ Zwaar gestart en wordt klaargemaakt voor de Grand Prix

Halloween (Charmeur x Duntroon (Oprah) is inmiddels 1 ½ jaar in het bezit van Wim Robberechts in Belgie en loopt zeer goed Z1 dressuur, onlangs werd ze Provinciaal kampioen in de klasse Z1.

 

 

 

Een van de blauwe zones: Sardinie: op bezoek bij Oom Fred Spangenberg geweest, 95 jaar, die alles nog zeer zelfstandig zelf doet en alles van iedereen weet en dagelijks in zijn sportauto rondrijdt en al 50 jaar in Sardine woont, ha ha. Lekker genieten, ook voor ons! We hebben een heerlijke vakantie gehad bij het kraak schone hotel Maria Caderina Green Village aan de oostkust in Posada, met super lieve eigenaren, heerlijk bed, lekker rustig en prachtige stille stranden met heerlijke zee!

 

 

Alle zwaluwen zijn weer uitgevlogen, we hebben heel wat nestjes gehad dit jaar, de ouder zwaluwen hebben ons weer goed geholpen de vliegen op te ruimen. Aan ons de taak om de vogelpoepjes weer op te ruimen.

 

Ons fokprodukt Fiestamunde (Cantos x Bonitamunde) goed gesprongen in het 1.40 bij haar (sinds een jaar) nieuwe talentvolle amazone Jordan Mac Pherson bij Team Millar Canada.