Nieuws 2017

Zaterdag 20 mei jl. is Bonitamunde bevallen van een mooi merrieveulen van Hennessy.

We hebben een keer gekozen voor een dressuurgefokte hengst.

Bonitamunde is eigenlijk allround gefokt, met Quattro als vader, die Grand Prix springen heeft gelopen en ook Grand Prix dressuur kan lopen. Met Furioso II in de moederlijn bij Bonitamunde kan je ook beide kanten op.

Het resultaat is een heel mooi hoogbenig veulen met een mooi koppie. Net als het veulen van El Nina is ook het veulen van Bonita overdag, om 02.00 uur s'middags geboren. Ze was al onrustig toen we de paarden uit het land haalden, en ging korte tijd daarna bevallen.

Gelukkig is alles weer goed gegaan.

 

Vandaag is Halloween (Charmeur x Duntroon) naar haar nieuwe baasje in Belgie vertrokken.
Ze krijgt er een super plekje en hopelijk hebben zowel Halloween als haar nieuwe baasje veel plezier samen.

9 April heeft Serena met Zigeuner ZZ Zwaar gestart in Hoek van Holland. Ze reden twee fijne proeven in de prachtige buitenrijbaan van het hippische centrum in Maasdijk. Voor de proeven behaalde ze 62.14% en 62%, weer twee punten erbij, inmiddels ZZ zwaar + 3.

 

Een mooie fotoshoot door Ingeborg van Bruggen laten maken in het Kralingse Bos van onze superlieve kleinkids Jos en Jaimy, brrrr het was wel koud die dag!

 

Woensdag 12 april heeft Luc van Moorsel een clinic zadelmak maken voor de fokvereniging VWF bij ons gegeven.

 

Klik HIER voor het verslag

 

Zaterdag 29 april jl. is om 11.00 uur ons merrieveulen Madonna geboren (Verdi x Vigaro x Libero H x H.Alme Z). We zaten net een bakkie te drinken toen we onrust in de stal hoorden. El Nina was net begonnen, en de geboorte verliep heel voorspoedig.

Madonna is een heel sociaal, super makkelijk veulen, dat heel erg mens gericht is.

Het is een heel correct veulen qua bouw en constitutie, beweegt goed en is heel vrolijk.

 

 

5 Juni jl. had Emma van den Hooven met Genius (Blue Hors Romanov x Comtesse (Don Schufro x Flamingo)) de hoogste punten in de Z1 bij de selectie van de CHIO Zuid Holland Cup in Rotterdam.

Met 71,62% hielp ze bovendien het team van de Prinsenhof ruiters aan een halve finale plaats tijdens CHIO Rotterdam.

 

Emma van den Hooven en Genius (Romanov x Comtesse) hebben supergoed gereden de laatste maand.

Bij de finale van de CHIO Zuid Holland Cup eindigde het team van de Prinsenhofruiters als 4e, Emma had een mooi puntenresultaat in de Z1.

 

Bij de Kringkampioenschappen in Waddinxveen werden Genius en Emma Kringkampioen met 252.5 punt met het cijfer 9 voor de uitgestrekte galop. Ze kregen uiteraard een uitnodiging voor de regiokampioenschappen in Zuid-Holland op 12 augustus a.s.

 

 

Tijdens de kringkampioenschappen werd Ingrid Moerman met Guapomunde (Cantos x Bonitamunde)

3e in de klasse M2.

Zowel Guapomunde (Cantos x Bonitamunde) met zijn amazonde Ingrid Moerman in de klasse M2 als Genius (Romanov x Don Schufro) met Emma van den Hooven in de Z1 hebben op de regio kampioenschappen Zuid Holland in Heerjansdam op 12 augustus zeer goed gepresteerd.

Zowel Guapomunde als Genius hebben door hun goede resultaat een startplaats voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo op 2 september a.s. behaald.

Beide combinaties heeeeel veel succes op het Nederlands Kampioenschap.

 

El Nina (Vigaro x Libero H) en Anja, haar verzorgster, allebei drachtig/zwanger. Hier op 1 van hun laatste ritjes samen, voordat de kleintjes geboren worden.

 

 

Met de fokvereniging  Belgie een bezoek gebracht aan de super mooie hengstenshow van Gestut Schafhof in Duitsland, waar de tophengsten Totilas en Bretton Woods staan. Mattias Rath stelde diverse hengsten voor onder het zadel, het geheel straalde veel rust en vertrouwen uit. We hadden prachtig weer en mochten het hele bedrijf op ons gemak bekijken.

 

De tweeling van Suus voor het eerst op onze Gup, ze vonden het prachtig!!

 

Mega project, we hebben een nieuw dak op het huis laten plaatsen. Geen overbodige luxe, er lag heel veel riet onder de oude pannen, en het tochtte door alle hoeken. Inmiddels zitten we een stuk warmer en veel minder vochtig, laat de winter maar komen….. Met dank aan Roland Klop en zijn topmannen!

 

Naar de Vion Cup in Ermelo voor 7 jarigen geweest, waar Fiestamunde (Cantos x Bonitamunde) moest springen onder Oda Charlotte Lyngvaer, de vrouw van Tim Hendrix. We hebben Fiestamunde indertijd verkocht op  de veulenveiling in Limburg aan Stal Hendrix. Het was de bedoeling dat Tim haar zou gaan springen, maar de combinatie met Oda past supergoed en zij zal Fiestamunde voorlopig verder opleiden.

Ze reden een supermooi parcours en waren foutloos. De tweede dag hadden ze helaas een pechfoutje en mochten niet door naar de finale dag.

Fiestamunde is een superfijn paard geworden en start inmiddels in het 1.40 m.

 

 

Afgelopen week bij de Z2 wedstrijd van Mariette Kunz en Google (Apache uit onze merrie Oprah V.Duntroon) gekeken. Mariette start Google nog niet zo lang en het was superleuk om bij hun wedstrijd te kijken. Google doet het echt goed, het is een heel fijn bewerkbaar paard, ziet er top uit, wordt super gemanaged en is heel fijn  getraind en hopelijk gaan Mariette en Google nog een mooie toekomst tegemoet. Voorlopig scoren ze in de Z2 constant boven de 70%.

 

 

Inmiddels hebben we ons Verdi x Vigaro merrieveulen verkocht aan Marlien Smit. Marlien koopt af en toe een veulen en laat deze netjes opleiden. We zijn blij dat  het veulen zo goed terecht gekomen is en hopen dat Madonna het super gaat doen in de sport.

 

In september is Dominique van Equigeniek paardenfotografie bij ons geweest en heeft supergave foto`s gemaakt. Het was een gezellige middag en Dominique maakt op een hele relaxte, vlotte en kundige manier haar foto`s.

 

 

Serena Vergunst heeft met onze Zigeuner (V. Royal Dance) haar laatste puntje in het ZZ Zwaar behaald met 64,39%. Dit betekent dat ze Prix Saint Georges mag starten en dat ze de slip jas aan mag op Zigeuner. Ze worden steeds sterker als combinatie en krijgen duidelijk het vertrouwen in elkaar.

Commentaar jury: Serena heeft heel goed gereden met een fijn paard. Ze reed met goede regelmaat en takt. Het paard liep op eigen benen en dat is wat je wilt zien in deze rubrieken.

 

 

Ons fokprodukt Edison (alias Eddy) V. Ampere x Oprah (Duntroon x Flamingo) doet het goed in Frankrijk bij de eventing. Hij start CCI2 en zijn eigenaar is super enthousiast over hem.

 

 

Oprah elite en Z dressuur (V.Duntroon ) heeft haar prestatiepredikaat behaald, dit dankzij:

Edison (V. Ampere) CCI 2

Google (V. Apache) Z2 en ZZ licht startgerechtigd

Fado (V. Ampere) Z1 en Z2 startgerechtigd

Dametje (V. Ziesto) Z1 dressuur.

(Voor fotoos van Oprah haar afstammelingen: kijk op de website bij fokmerriesOprah, klik op haar foto – scroll naar beneden en zie: klik hier voor afstammelingen).

 

Wordt een mooie (vrije) moederlijn met haar moeder Gravin (V.Flamingo) erachter die keur, preferent, prestatie, sport dressuur en UTV merrie is en die haar moeder Ursula, die keur preferent prestatie is.

 

Het mooie is, dat ik ze alle drie in de sport uit heb mogen brengen en het van karakter ook superfijne, eerlijke en op de goede manier sensibele paarden zijn, die altijd willen werken, gezond en vrolijk zijn.

 

 

Copyright © 2008-2019 “Paarden Fokkerij Pleunis”

Alle rechten voorbehouden

Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers