17 februari a.s. komt Luc van Moorsel weer een clinic bij ons geven.
Hij zal onze 3 jarige ruin Impuls (Everdale x Farrington) en de 3 jarige merrie Impala (Johnson x Duntroon) zadelmak maken. Verder zal er in principe nog een derde paard van buitenaf zadelmak gemaakt worden.
Impala
De door ons gefokte Diegomunde (sportnaam Ubama de Sens O Riel), Vader Ustinov, Moeder Furalmunde Z, doet het goed in de sport. Hij is een paar jaar geleden via de Fences verkocht aan Ecurie Sens O Riel en wordt netjes opgeleid in de sport.
Kleintjes worden groot en doen het heel goed. Emma van den Hooven met Genius
(Blue horse Romanov x Comtesse (Don Schufro).
Onze bijna driejarige Impala (Johnson x Duntroon x Flamingo)
had een supermooi PROK rapport, heel erg blij mee!!
Ze is inmiddels netjes zadelmak en doet het goed onder het zadel.
01 April mooi resultaat van Anne van Vulpen met Vivamunde (Vleut x Furalmunde (Furioso II x H.Alme Z). Eerste plaats bij de eerste wedstrijd van het outdoorseizoen bij het concours in Hagestein.
Zaterdag 26 maart is om 23.00 uur het merrieveulen Latinamunde geboren
(Farfan (Cantos x Lux)  x Bonitamunde (Quattro x Furioso II x H.Alme Z).
Alles ging goed met de geboorte, het is een heel slim en erg mens-gericht veulen, met een gezonde dosis brutaliteit en gelijk al heel correct op de benen. Op de foto is ze een week oud.
21 april is het merrie veulen van Halloween, Little Lady geboren (Apache x Charmeur x Duntroon). We hadden twee andere merries die ruim over tijd waren, waar we eigenlijk op zaten te wachten. Little Lady is
4 dagen te vroeg geboren, wat we eigenlijk helemaal niet aan zagen komen. Gelukkig is met de geboorte alles goed gegaan, het duurde even eer de jonge merrie Halloween haar veulen accepteerde om te laten drinken, maar inmiddels is ze helemaal gelukkig ermee.
Little Lady is een heel mooi, slim, attent en  handig veulen.
27 april 2016, op Koningsdag is ons hengstveulen Lord of Orange geboren. 12 dagen te laat, en Hilli sliep de hele nacht languit: dus het alarm ging de hele nacht af door haar, alle 14 dagen dat ze de geboorteband omhad! Toen Lord geboren werd bleek dat hij met het hoofdje onder de benen lag, dus op zijn kop. Bert heeft heel hard geholpen met trekken en kreeg het veulen er gelukkig goed uit. Het was de merrie zelf niet gelukt.
Lord heeft hele lange benen en veel front. Hij is vriendelijk en behoedzaam.
28 april 2016 is, 19 dagen te laat, is het hengstveulen Lambada geboren (Verdi x Vigaro x Libero x H.Alme Z). Dat is wel lang wachten! Toen het alarm eindelijk afging voor haar en we voorzichtig gingen kijken, sprong El Nina op, en wou nooit meer gaan liggen om te veulenen. We hoorden een paar weeen toen ze stond, een harde plof en het veulen werd terwijl de merrie stond geboren. Alles ging gelukkig goed. De jonge merrie El Nina was in het begin erg druk en had ook moeite het veulen te accepteren om te laten drinken. Achteraf ging het toch nog allemaal heel voorspoedig en El Nina is super beschermend voor haar veulen.
Lambada is een mooi langgelijnd, hoogbenig, brutaal veulen, die echt helemaal nergens bang voor is en heel veel energie heeft.
Onze tweejarige, stoere hengst Jersey Boy (Vivaldi x Farrington x Lorenz x Doruto).
Het team van de Prinsenhofruiters is 4e geworden tijdens het CHIO Zuid-Holland Cup in Rotterdam.
Dit betekent dat ze 26 juni tijdens het CHIO Rotterdam mee mogen doen met de halve finale.
Emma van den Hooven, met de door ons gefokte Genius maakt deel uit van het team!
Woensdag 18 mei was er een super leuke leerzame clinic over werk aan de hand bij ons door Equiscio.
Amber Koppen en Bastiaan de Recht gaven eerst een theoretische uitleg over de biomechanica van het paard (Amber is chiropractor) en de reden waarom je werk aan de hand zou doen met het paard.
Vervolgens lieten ze bij twee van hun (meegenomen) eigen paarden zien, hoe je enkele basistechnieken van toucheren aanleert en dit uit kan werken tot het uitvoeren van een mooie, lichtvoetige piaffe aan de hand.
Amber reed 1 van de paarden voor (die uit een revalidatie-traject bij hun gekomen is) en Bastiaan liet het paard een beginnende piaffe doen, en een hele mooie passage, door middel van het toucheren van de benen van het paard.
Het was een heel inspirerende clinic, op een bijzonder paardvriendelijke manier, gegeven door een paar hele enthousiaste, gedreven en kundige mensen.
5 Juli 2016 hebben we onze stammoeder Furalmunde (=Furore)  (Furioso II x H.Alme Z) in moeten laten slapen op een respectabele leeftijd van 29 jaar. We hebben Furore als 7-jarige gekocht van Floris van Leuken. Ik heb haar vanaf haar 3e levensjaar altijd gereden. Tussen de veulens door heb ik haar in de dressuursport uitgebracht t/m de Z dressuur. We hebben zo veel mooie dingen met haar meegemaakt, ze heeft 17 superfijne, gezonde en sterke afstammelingen gegeven, waarvan o.a. de Oldenburg goedgekeurde hengst Ubama (Ustinov), Lizalmunde (1.45 spr), Vivamunde (1.35 spr). Met heel veel dank aan haar super trouwe verzorgster Desire van Amsterdam, een betere oude dag kon een paard zich niet wensen!
Furore, je was een persoonlijkheid, die altijd op een speciaal plekje in ons hart zal blijven!
LATINAMUNDE kampioen Centrale Keuring Strijen 1 juli 2016
Vrijdag 1 juli was de Centrale Keuring van Zuid-Holland in Strijen. We waren met Latinamunde (V.Farfan x M. Bonitamunde van Quattro) naar de Centrale keuring. In de ring liet Latinamunde zich goed zien en werd kampioen bij de Springgefokte veulens en kreeg een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring vrijdag
12 augustus in Ermelo, superblij mee!!
Centrale Keuring juli 2016
KLIK HIER
Serena heeft Zigeuner (Royal Dance x Flamingo) een paar keer ZZ licht gestart en heeft inmiddels
7 winstpunten behaald.
24 Juni is het merrieveulen La Reine geboren. Comtesse heeft helemaal niet gekegeld, we werden gealarmeerd door de alarmband. Het was een voorspoedige bevalling. La Reine is een stevig veulen,
Vrijdag 2 september a.s. zal ons hengstveulen Lambada geveild worden bij de veulenveiling Dronten, die in Ermelo plaats zal vinden. Lambada zal als 9e veulen van de veiling geveild worden.
Lambada (Verdi x Vigaro x Libero H x H.Alme Z) is een vrolijk, brutaal veulen, die echt nergens bang voor is en veel energie heeft. Hij heeft een super galop, en als er iets in het weiland of onderweg is waar hij overheen kan springen maakt hij daar heel graag gebruik van. Ook plassen water vindt hij heerlijk om doorheen te galopperen. Ik denk zelf dat het ook een heel goed eventing paard zou kunnen zijn, hij heeft drie goede gangen, is een mooi bloederig veulen en heeft een heel groot hart.
Vader Verdi behoort al vele jaren tot de wereldtop en heeft onlangs op de Olympische Spelen ook zeer goed gepresteerd, Moeder El Nina (vrl.keur, prok, L springen) is een vriendelijke, makkelijke merrie, die in het werk veel inzet toont. Ze sprong voor 80 punten op de stamboekopname en stamt af van de Grand Prix hengst Vigaro. Daarachter Libero H en H.Alme Z maken de bloedlijn extra interessant. De lijn gaat terug op grootmoeder Tulana uit de bekende Holsteiner stam 242.

klik HIER voor meer informatie over de moederlijn
Vrijdag 12 augustus zijn we met Latinamunde (Farfan x Quattro x H.Alme Z) naar de National Veulen Keuring in Ermelo geweest.
Latinamunde liet zich goed zien, maar er waren heel veel hele goede veulens en we eindigden in de middenmoot, met mooi commentaar dat het een zeer goed ontwikkeld veulen is met een sterke bovenlijn, een zeer goede draf en een galop met heel veel afdruk.
De door ons gefokte 7 jarige Vivamunde (Vleut x Furalmunde) heeft tijdens de VION cup in Ermelo super gesprongen. De eerste dag sprong ze met lappen lucht over het parcours en met super veel inzet, de tweede dag veranderde haar amazone Anne van Vulpen haar voornemen om 6 galopsprongen te rijden in plaats van 5, wat toch niet helemaal mooi paste en ze daardoor een balkje hadden. De derde dag stond er een heel zwaar parcours met hindernissen op 1.45 m. Vivamunde ging weer als een vlo en sprong super foutloos. Eigenaresse Annette Polfliet heeft ter plekke de merrie verkocht aan Emile Hendrix, waar Vivamunde al afgeleverd is. Timothy Hendrix zal haar in principe uit gaan brengen. Anne van Vulpen heeft de merrie super opgeleid, hopelijk behaalt Timothy net zo mooie successen als dat Anne met haar behaalde.
Nieuws 2016
Serena is inmiddels ZZ Zwaar startgerechtigd met Zigeuner.
Ze is door het ZZ licht heengevlogen, en we trainen en starten rustig verder.
We hebben onze stoere 2 ½ jarige hengst Jersey Boy (Vivaldi x Farrington x Lorenz x Doruto)van het land gehaald en hij staat inmiddels lekker op stal. Hij is superleuk en sympathiek van karakter en heeft 3 hele goede gangen. Hij meet 1.66 m. Gelukkig helemaal goed op de rontgenfotoos, ook de genoomwaarde was goed. Omdat hij nog wat jeugdig was (hij is in juni geboren) hebben we besloten hem niet op de hengstenkeuring voor te stellen.

Copyright © 2008-2019 “Paarden Fokkerij Pleunis”

Alle rechten voorbehouden

Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers