Nieuws 2011

Zaterdag 19 maart jl. hebben we met nog 38 leden van de fokvereniging VWF een bezoek gebracht aan “HCK Paarden revalidatiekliniek in Vredenheim (Drente). We werden bijzonder gastvrij ontvangen met koffie/thee/paaseitjes en paaskoekjes. Vervolgens vertelde de eigenaar één en ander over de kliniek. Voor 90% worden paarden met peesproblemen aangeleverd, die ongeveer 15 minuten zwemtraining krijgen en 2x daags gestapt worden aan de hand. Het (paarden) zwembad is in een grote hal, waar ook de 18 stallen ondergebracht zijn. De paarden worden via een soort sluis van een hoge betonnen wand het water ingeleid, links en rechts een begeleider. Het water wordt snel zo diep dat het paard niet meer kan staan en zo zal moeten zwemmen. Door het zwemmen wordt de doorbloeding bevordert, zonder dat een been (over)belast wordt. De (zwem)training wordt opgebouwd van een enkel baantje naar 15 minuten, wat heel veel energie voor de paarden kost en best zwaar is. Er zijn zeer goede resultaten behaald met deze therapie. Ook is er een sea walker, een soort travaille-box die waterdicht afgesloten wordt met een lopende band. Hier wordt zout water ingebracht en de loopband wordt aangezet, zodat de paarden door het water op de lopende band lopen. Nadeel is dat je toch altijd belasting van de benen hebt hierdoor. Daarom wordt er ook veel meer gebruik gemaakt van het zwembad dan van de sea-walker. Het geheel zag er zeer professioneel uit en er was veel rust in de omgang met de paarden.

Vervolgens gingen we met de bus naar de hengstenhouderij van Wiepke v.d. Lageweg in het Friese plaatsje Beers. Een zeer groot hengstenstation met veel KWPN/BWP/Zangersheide etc. gekeurde hengsten. Ook hier werden we bijzonder gastvrij ontvangen, met koffie en gebak. Zoon Wybe gaf een korte en duidelijke uitleg over het (familie)bedrijf. Vervolgens werden we rondgeleid door de stallen, manege en inseminatie-station. Op de straat werden (met veel spektakel) de jongere hengsten getoond. Een stel zeer enthousiaste mannen brachten de paarden voor, de hengsten draafden met veel  bravour over de straat. Op het terrein zelf werden op de straat de oudere hengsten, als Cantos, Indoctro, Zirocco Blue, Indorado etc. getoond. Een luxe om al de bewezen hengsten zo te kunnen zien. Vervolgens werden er in de binnenbak nog een 8-tal merries met veulens getoond. Na nog een hapje en drankje genuttigd te hebben reden we via Valk restaurant in Akersloot weer terug naar Moordrecht, ons verzamelpunt. Het was een hele gezellige dag, waar we veel gezien (en geleerd) hebben.

 

Ons 2½ jarig hengstje Dubai (Lupicor x Libero H) is van het najaar uit de opfok gekomen.

Hij moet nog een beetje verder ontwikkelen, maar is erg nuchter van karakter en vind het heerlijk om in de sneeuw te spelen met onze pony Gup

Zondag 9 januari ben ik met Zigeuner naar de Kringselectie voor de Indoor regio kampioenschappen geweest, de wedstrijd werd in de mooie accomodatie in Lisse verreden. Vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd hebben we in de les bij Frenk Jespers de puntjes op de i gezet en liep Zigeuner heel fijn. Na het losrijden in Lisse voelde het nog niet zoals ik in de les geeindigd was, maar halverwege de proef werd hij ineens fijner. We reden een nette proef, waar nog genoeg in verbeterd kon worden, maar eindigden toch ruimschoots op de eerste plaats met 190 en 203 punten van de beide juryleden Dirk de Haas en Jeffrey Heystek. Ik was er echt super blij mee en kreeg van de beide juryleden nog een paar tips om aan te werken. Aangezien ik in een eerdere selectiewedstrijd ook geplaatst was, werden we kringkampioen in de klasse M2 en mogen zondag 6 februari starten op de regio kampioenschappen in Delft bij manege Prinsenstad.

We oefenen rustig door en hopen er een goede prestatie neer te kunnen zetten.

 

Zondag 9 januari heeft Serena Vergunst voor het eerst de van Cantos drachtige Bonitamunde gestart bij manege Xenophon in Hazerswoude-rijndijk. Over de weg was Bonita superbraaf, maar in de losrijbaan vlogen een paar duiven af en aan, waar ze wel heel fris van werd en even behoorlijk aan het springen ging. Serena zat er niet zo mee en had geluk dat de jury nog even de kantine inliep voor verder te jureren, zodat ze in de wedstrijdbaan verder los kon rijden. Ze reed een fijne proef met Bonita en behaalde 191 en 194 punten. Een super eerste wedstrijd.

Susan Groen heeft bij dezelfde wedstrijd voor het eerst gestart op de door ons gefokte Ushi (V.Numero Uno). Ushi vind het nog wel eens eng als een paard haar tegemoet komt. In de kleine losrijhal van de manege gebeurt dit herhaaldelijk, maar Ushi gedroeg zich voorbeeldig en liep een nette proef en Suus behaalde voor haar eerste wedstrijd een nette 172 en 177 punten (op de foto Bonitamunde (V.Quattro) nog met Susan Groen.

Serena Vergunst heeft vandaag met onze 4-jarige Quattro merrie Bonitamunde haar laatste wedstrijd in de L2 zeer goed afgesloten. In januari is ze begonnen in de L1, en vandaag had ze nog 1 punt nodig in de L2. Bij de Groenendijkruiters in Hazerswoude behaalde ze vandaag, 14 maart, met gemak haar laatste winstpunt,  207 en 208 punten, met 2 superfijne proeven. Een mooie afsluiting van de L-klasse. Serena heeft Bonita heel vlot door de L-klasse heengereden (2½ maand) en ze heeft haar echt fijn aan het lopen op het moment.  In juni is Bonita uitgerekend van haar veulen van Cantos, dus met de wedstrijden lassen we voorlopig een stop in. Ze mag 1 april pas M starten (aangezien ze dan pas 5 jaar oud is), maar dan wordt ze echt te zwaar.

Hierbij een filmpje van de wedstrijd in Alphen a/d Rijn in februari 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Zigeuner heb ik 14 maart voor het eerst Z gestart. We behaalden 198 en 202 punten, waar ik zeker niet ontevreden over ben voor de eerste keer, aangezien er nog veel aan verbeterd kan worden voor mn gevoel

 

We hebben onze lieve rottweiler Calla een maandje geleden door een rottweiler laten dekken, wat goed gepakt heeft. Dit heeft tot gevolg dat we 27 april een nestje van haar verwachten.

Calla wordt al een stukje zwaarder en de tepels worden al wat voller. Ook in haar karakter verandert ze wat, met name tegen de honden die ze niet dagelijks ziet.

Bert is bang dat we 12 pups krijgen, hopelijk zullen het er wat minder worden. Het ligt in de bedoeling zelf een teefje te houden en de andere pups te verkopen.

We hebben een mooie werpkist aangeschaft met een ren voor binnen en een ren voor buiten. Bert heeft een gat in het koetshuis gemaakt, zodat de honden zo van binnen naar buiten (en andersom) kunnen.

Het wordt een spannende tijd, eerst drie paarden, dan Calla!!! Hopelijk gaat het allemaal goed en krijgen we een stel gezonde veulens en puppies.

Andere foto`s van Calla zijn te bekijken op de website bij fotoalbum onder Rottweiler Calla.

 

Zaterdag 9 april werd bij manege Prinsenstad in Delft het open kampioenschap vrijspringen voor 3-jarige paarden om de Geert Meursing Wisselbokaal gehouden georganiseerd door de fokvereniging VWF.

Jury was Dave Maarse en Dick Groenewoud. Er waren ongeveer 26 driejarige paarden die deelnamen.

De door ons gefokte 3 jarige donkerbruine hengst Dubai (Lupicor x Libero H) deed ook mee en behaalde een mooie 6e plaats. Hij was pas 4x eerder meegeweest op de trailer, maar hij liep gelijk de trailer in, zowel op de heen- als op de terugweg en gedroeg zich netjes.

In de wedstrijdbaan was het uiteraard wel spannend voor de driejarigen, zoveel nieuwe indrukken. Onze steun en toeverlaat Marian was mee en bracht hem voor.

Hij toonde zich goed in de baan en kreeg een 8½ voor de galop en verder allemaal 8-en en een enkele 7½.

Totaal eindigde hij op de 6e plaats en liet een mooie manier van springen zien. 

 

Succesvolle dag voor Stal Pleunis en afstammelingen van Furalmunde.

Zondag 17 aprril werd de van Bemmelen Bokaal verreden bij stal Verhoog in Hazerswoude Rijndijk. Op het laatste nippertjes (zaterdagavond) hadden we Bonitamunde (V.Quattro) nog bijgeschreven in de M1. Ze is wel zwaar van haar veulen, maar bij de buren om de hoek is haast een thuiswedstrijd, dus dat was niet zo belastend voor de merrie. Voor het eerst in de M1 reed Serena twee hele nette proeven, die werden beloond met een eerste plaats en 181 en 190 punten, daarmee mocht ze terugkomen voor de finale van de van Bemmelen Bokaal. Ook in de finale zat Susan Groen met Ushi (V.Numero Uno) die evenals Bonitamunde een afstammeling van Furalmunde is. Susan werd ook eerste, in de B met 183 en 187 punten. Onze trouwe hulp Marian Borst haalde een mooie 190 en 183 punten in de L2 met haar Fries Jelske.

Leerlinge Els van Oord had in Alphen a/d Rijn met Trendy (V. Metall) een mooi puntentotaal bij elkaar gereden van 187 in de M1 en Anja de Leeuw behaalde 190 en 187 punten voor het eerst in de L1 gereden.

 

Dinsdag 19 april is Millie haar (hengst)veulen geboren (V. Sir Donnerhal).

Om 17.30 uur ging mijn telefoon af, ALARM, terwijl ik net buiten de stal liep. Aangezien ik net een nieuwe geboortemelder had (op de GSM), dacht ik, ooh, dat rotding, dat werkt natuurlijk niet. We hadden net een paard in de stal tegenover Millie gezet en het was nog een drukte op stal. Echter, bij haar box gekomen, was ze inderdaad begonnen met veulenen en om 17.50 uur was de kleine er uit. Vlies van het neusje gehaald, dat zat aardig ver naar achteren, navel ontsmet, klysma aan de kleine gegeven, zodat hij makkelijker kan poepen en Millie een plakje hooi als afleiding voor de naweeen. Na een uurtje heeft Bert een flesje biest aan het veulen gegeven, wat we eigenlijk altijd standaard doen, dan hebben ze wat meer power.

Na 2 uurtjes dronk hij zelf, een lekker wakker veulen, mooi hoogbenig en een deftig koppie. Millie haar nageboorte was er na 3 uur nog niet af, dierenarts Meursing gebeld, Henk was er snel en gaf een spuitje dat de baarmoeder nog even door ging werken, waarna 1½ uur later de nageboorte er mooi compleet afkwam.

Moeder en zoon maakten het goed, en wij konden netjes om 23.30 uur naar bed, een plezierige bevalling.

De volgende ochtend kon George gelijk naar buiten, want het was prachtig weer. Nog wat schuchter, wat de tweede dag al anders was, Millie moest al hard rennen om hem bij te houden. Het is een lekker vrolijk hengstje, met heel veel go over zich en heel erg slim, hij drinkt zelf al uit de drinkbak en staat al hooi en gras mee te knabbelen. Verder is hij super mak en lekker brutaal (fotos 3e dag).

 

Zaterdagochtend om 02.00 uur is onze stamboek rottweiler Calla bevallen van

6 rottweiler puppies. Sávonds was ze al een paar uur onrustig en liep erg te hijgen. We hebben een mooie grote werpkist en hekwerk waar Bert een paar mooie rennen van gemaakt heeft.

Om 02.15 uur wierp ze haar eerste pup, daarna volgden er om 02.30, 02.45 en

03.15 uur de volgende pups. Aangezien we ook een paar veulens verwachten, hadden we een paar nachten al heel weinig geslapen, aangezien het alarm constant af ging. Bert adviseerde mij om 06.00 uur nog een uurtje te gaan slapen. Toen ik na het douchen weer in het koetshuis kwam was om 07.40 uur nog een pup geboren. We dachten eigenlijk dat ze er nu wel waren, Calla was veel rustiger. Bert zou net gaan douchen, toen ze om 10.00 uur weer een paar weeen kreeg en er nog een pup geboren werd. Ieder pup heeft haar eigen nageboorte, die de moederhond opeet. Zo hadden we 4 reutjes en 2 teefjes.

Het is heerlijk om naar te kijken, hoe ze zich vast-zuignappen aan de tepel en liggen te piepen als ze de tepel even niet kunnen vinden. De nageltjes zijn net kleine speldeknoppen, en het is aandoenlijk te zien hoe ze zich met de voeten afdrukken tegen de buik, om de melkproduktie op gang te brengen.

Calla neemt net de tijd om even te poepen en te plassen en neemt dan weer een run terug naar haar kroost. Ze is er erg goed voor. Het is elke keer weer wonderbaarlijk dat een moederdier precies weet wat er moet gebeuren, de billen met poep schoonlikken van de kleine pups, en alles in goede banen leiden.

Voor meer informatie en foto`s klik hier    

 

Zaterdag 30 april, koninginnedag hadden we de hele dag bezoek gehad. Om 16.30 uur was Comtesse (Don Schufro x Flamingo) al wat onrustig. Het bezoek was net weg, en om 17.00 uur ging ze liggen en waren de voorbeentjes er al uit. Best wel spannend omdat het een jonge, 4-jarige merrie is, die nog niet eerder geveuld heeft. Ze deed heel rustig persen en om 17.15 was er een mooi donkerbruin hengstveulen van Romanov (Rohdiamant x Grundstein) geboren. De merrie bleef rustig liggen, de nageboorte kwam bijna gelijktijdig eraf. Om 18.00 uur stond de merrie en om 18.15 uur dronk het veulen al uit de uier.

Een plezierige bevalling. Het is onvoorstelbaar zoals de natuur is, de merrie liet het veulen gelijk drinken, haar achterbeen een beetje opgelicht omhoog, zodat het veulen er goed bij kon en het veulen werd grondig schoon en droogggelikt. We gaven het veulen een klysma, en de darmpek kwam er makkelijk en snel af.

Met buitenzetten was Comtesse wel heel bezorgd (en sterk) de eerste dagen, maar inmiddels gaat dat ook weer goed. Het is een nuchter, heel slim veulen die duidelijk weet wat hij wil, met een mooie grote galop erin.

Maandagnacht 2 mei ging (voor de zoveelste keer de laatste 10 dagen) het alarm af bij Oprah (Duntroon x Flamingo). Eindelijk staken er een paar voorpootjes uit toen we in de stal kwamen. Oprah is normaal 5 tot 10 dagen te vroeg, maar deze keer 8 dagen te laat met bevallen. Aangezien ze graag languit slaapt en vaak weer opricht hadden we een paar erg onrustige nachten gehad, omdat het alarm constant afging.

De geboorte ging vlot,de nageboorte was er met 15 minuten af. Het veulen van Apache heeft erg lange benen. Bert heeft hem 2 flesjes melk gegeven (Oprah is altijd lekker makkelijk met uitmelken), we hebben nog een portie biest ingevroren van Oprah, en na een paar uurtjes stond het veulen. Een mooi, heel luxe hengstveulen, hoog op de benen met een mooi koppie. Door het mooie weer kon hij de volgende dag gelijk al een uurtje naar buiten. Inmiddels is hij een paar dagen oud en is gek op galopperen. Het is net of Oprah hem een 10 minuten staat te longeren, zo galoppeert hij heel lichtvoetig in mooie rondjes om haar heen. Hij is erg gericht op mensen en komt gelijk naar je toe.

Zondag 8 mei hebben de leerlingen weer heel goed gereden. In de klasse B had Suzan Groen met ons fokprodukt Ushi (V.Numero Uno) 202 en 197 punten, 2x 1e en door naar de L1. In de L1 was Anja de Leeuw eerste met 202 en 199 punten, in de L2 had onze hulp Marian Borst 200 punten met haar Fries Jelske, een eerste plaats en mag door naar de M1 (lekker appeltaart gegeten!!), in de Z1 had ik mijn eerste winstpunten met een eerste plaats met Zigeuner met 207 en 211 punten en in de Z2 had Serena Vergunst met haar eigen paard 204 punten. Mooie, zeer bevredigende resultaten!!

Een paar fotos van onze 2-jarige Vigaro x Libero H, El Nina.

 

 

We hebben onze fijne merrie Lulanne (Libero H x H.Alme Z), die in superconditie was, verkocht aan mensen in Brabant. Aangezien wij dit jaar iets minder merries willen laten dekken en de nieuwe eigenaren van Lulanne superblij zijn met haar (en met haar bloedvoering) hebben we besloten haar te verkopen. Lulanne heeft een mooie stal met land en heeft 2 andere fokmerries als collega.

 

George geselecteerd voor veulenveiling Borculo

 

Woensdag 1 juni jl. zijn we naar de selectie voor de veulenveiling Borculo geweest bij Lauw van Vliet in IJsselstein.

Serena bracht Millie super netjes voor, George (Sir Donnerhal x Farrington x Lorenz x Doruto) vond het wel wat en showde zichzelf zeer goed en liet heel veel techniek en kracht in zijn draf zien. Hij maakte zichzelf groot en klom er echt in met zijn gave koppie erop.

Om de galop te beoordelen werd verzocht Millie los te laten, waarna George Millie haar tempo/gang overnam, en net als in de draf en de stap de beoordeling correct, ruim, krachtig, soepel en gedragen kreeg.

Afgelopen weekend kregen we te horen dat George definitief geselecteerd is voor de veulenveiling Borculo. Met 2x Doruto in de moederlijn en een moeder die keur sport (dressuur) is, is het een interessante hengst voor de veiling. Millie had als tweejarige allemaal 1-en op de rontgenfotos en geen OCD. De PROK keuring was toen nog niet gangbaar, maar wij weten dat ze izeer goed is qua constitutie.

We hadden Genius ook meegenomen (Romanov x Don Schufro x Flamingo, 3 Grand Prix hengsten op rij). Hij was voorlopig geselecteerd door de veulenveiling commissie, maar is in de doorspreekronde helaas afgevallen. Maar ook een voorlopige selectie is voor ons al veel waard, het is een teken dat het veulen correct en interessant is.

 

Donderdagochtend om 00.30 uur is Guapomunde geboren. Bonita was 5 dagen over tijd. Toen we in de stal kwamen, nadat het birth alarm ons gewaarschuwd had, staken twee voorvoetjes een beetje eruit en een puntje van de neus. Bonita gaf een keiharde kreun en gaf zo een kracht tijdens de wee, dat het veulen er in 1 wee ""uitknalde". Het vlies ging zelf van de neus. Het was een sterk, mooi hengstveulen, waar we best trots op zijn. Hij stond binnen een half uur, waarna hij na 5 minuten al dronk. Bonita parkeerde haar achterhand tegen de muur, zodat het veulen er niet achter langs kon lopen en stuurde hem zo als het ware naar de uier.

Donderdag even los in het binnenbakje, vrijdag buiten in het veulenlandje. Guapo is een echte krachtpatser, hij voelt supersterk als je hem in je handen hebt en ziet er niet uit als een 1 dag oud veulen. Qua exterieur lijkt hij veel op zijn vader Cantos, en heeft de kracht van moeder Bonitamunde (V.Quattro).

 

We hebben dit jaar weer heel wat logees in onze stallen. Ik denk dat we ongeveer 10 nestjes met boerenzwaluwen hebben. Ze hebben wel een poepplek onder het nest, maar ze vangen ontzettend veel kleine vliegjes en muggen, waar wij weer veel voordeel van hebben.

 

Alle Rottweiler pups hebben het nest verlaten. De 4 reutjes en het teefje zijn op 8 weken opgehaald door de nieuwe baasjes. We hebben over alle nieuwe eigenaren een heel goed gevoel. Drie nieuwe eigenaren hebben eerder een rottweiler gehad en ook drie mensen hebben nog meer honden. Alle nieuwe baasjes hebben al gebeld of gemaild, en allemaal waren ze super enthousiast met hun kleine pup. Het was super leuk om zo een nest een keer op te zien groeien, maar het scheelt ook wel weer heel veel werk als ze weer weg zijn.

We hebben zelf Bessie gehouden, een stoere hond, die heel erg met moeder Calla kan spelen en regelmatig haar bot en tennisbal pikt. Calla vindt het allemaal best en vindt het bere gezellig om te stoeien met Bessie. We zijn alweer naar de workshop (soort puppy cursus) geweest bij Basic Hondenschool Feike en Rene, bij de Zegerplas in Alphen a/d Rijn. Ze gaan op een heel natuurlijke manier met de honden om, het is onvoorstelbaar, zoals de pups al gelijk luisteren naar (de lichaamshouding) van Rene. Los volgen, zitten, lekker stoeien, onder de broes douche, door de tunnel, alles hebben we al gehad.

Vrijdag 7 juli kregen diverse fokkers/eigenaren in Zuid-Holland een uitnodiging om op de Centrale Keuring van Zuid-Holland te komen voor de huldiging van hun merrie. Wij kregen een uitnodiging om bij de huldiging te zijn, aangezien onze merrie Gravin (V.Flamingo) postuum preferent is geworden in 2010. Dit naar aanleiding van haar kinderen Laurentis (V.Cocktail), de ster is, haar dochter Oprah (V.Duntroon), die elite is, en haar dochter Comtesse (Don Schufro) die prok en vrl. keur is. Het was een mooie groep fokkers die gehuldigd werd en het was een mooie dag met veel goede paarden, zowel onder het zadel (PAVO/VION) als ook aan de hand.

Met Bessie, onze pup rottweiler gaat het super. Ze speelt heel enthousiast met moeder Calla, en weet goed haar plaats. We zijn 2x naar pup cursus geweest, wat ze al heel goed doet. Over het algemeen is ze rustig en weloverwogen. Ze groeit goed, weegt al 11 kilo (11 weken oud). Vandaag zijn we naar de Leidsche Markt geweest, wat best druk was en waar ze weer heel veel indrukken heeft opgedaan. Savonds was ze echt moe. Ook van de andere baasjes horen we regelmatig enthousiaste berichten. Jara (Anja haar hond) komt elke week 2 uurtjes met Bessie spelen, het is onvoorstelbaar zo goed als ze Bert en mij kent. Bessie en zij rollen over elkaar heen en slapen `s avonds heerlijk rustig!!

 

Zaterdag 23 juli hadden we de jaarlijkse veulen visite dag van de fokvereniging VWF.

Ons adres was de eerst locatie van de veulen visite. Om kwart voor 1 kwamen er over de hele middag ongeveer 30 fokkers binnendruppelen. We presenteerden onze veulens in de buitenbak, Marian Borst was speciaal met haar merrie Cocomunde (V.Zeus) en haar veulen van Zirocco Blue gekomen om hem te tonen voor het publiek. Daarna toonden we onze veulens van Romanov, Sir Donnerhal, Apache en Cantos. Alle veulens lieten zich goed zien. Vervolgens gingen we naar een fokker die veulens had van Ampere, Bretton Woods, Lester en Charmeur. Hij had ook mooie veulens, we sloten de middag af met een bezoek aan stal Zwetsloot. Op ieder adres werden we hartelijk ontvangen. Het was een super gezellige dag, wel koud, maar gelukkig droog.

    

 

Onze ondeugende welsh Gup gaat het fijn doen. Na eerst bij Bert een carriere voor de wagen te hebben gehad, hadden we afgelopen jaar Dieuwe als stagiaire. Ze is Gup af en toe gaan rijden, wat hij super aanpakte en zich heel goed liet bewerken. Hij is heel geconcentreerd en ijverig en kan echt heel constant en fijn lopen. Dieuwe had er veel lol in hem fijn aan te rijden. Eigenlijk zijn we op zoek naar een jong getalenteerd ruitertje die wat wedstrijdjes met hem gaat rijden.

Guapomunde (Cantos x Quattro) door naar de Nationale Merriekeuring.

 

Donderdag 28 juli zijn we naar de veulenkeuring in Nijkerk gegaan.Guapomunde is 16 juni geboren, zodat we niet naar de veulenkeuring van de CK in Zuid-Holland konden, want daar was hij te jong voor. Teunis was bereid hem voor te brengen, Serena was mee en bracht het veulen voor, zodat ikzelf de paarden aan kon jagen. Het was een drukte van belang, een grote veulenrubriek, zeer goede kwaliteit veulens en veel spektakel met veel tuigpaarden. Bonita was best wel druk, maar heeft zich aardig ingehouden en netjes gedragen. Complimenten voor Teunis, wat kan die man lopen met het voorbrengen van paarden!!

Hij kon Bonita voluit lopen en Guapo liet zich zeer goed zien, en draafde en galoppeerde voluit mee. We mochten overkampen bij de finale!!! Echt spannend!!

sMiddags was de finale, de baan was mega groot en Teunis liep Bonita weer zeer goed. Guapo liet zichzelf nog beter zien dan sochtends. Ik had gedacht dat hij misschien moe zou zijn na 3 uur wachten op de tralier in de warmte, maar niets was minder waar. Hij was super fit en tijdens het rondstappen wou hij alleen maar dollen. Gelukkig had Serena Bonita vast  ik had mijn handen vol aan Guapo. Dit scheelde wel een plaats in ons voordeel en we werden vierde bij de hengstveulens. De beste vijf hengstveulens kregen een uitnodiging voor de Centrale Merriekeuring die vrijdag 12 augustus a.s. gehouden zal worden. We moeten om ongeveer half 11 de baan in.

Echt heel leuk om bij de beste 34 hengstveulens van Nederland te zitten, en we gaan er voor!!!

 

Guapomunde (V.Cantos) naar NMK in Ermelo

 

Vrijdag 12 augustus zijn we met Guapomunde naar de Centrale Merrie-keuring in Ermelo geweest. Marian, Serena en Dees gingen met ons mee, volgepakt in Bert zijn Mercedes. Het regende flink onderweg, een ook toen we net aankwamen op het Federatiecentrum. Tegen de tijd dat we Bonita van de wagen haalden was het droog. De paarden waren een stuk rustiger dan in Nijkerk, waar veel meer drukte was met de aanspanningen. Dit werkte in de ring ook door en Bonita en Guapo showden zich minder dan in Nijkerk. We hadden toch mooi commentaar van de jury, dat Guapo zich zeer opwaardeerde in de beweging, waarin hij zowel in de draf als in de galop met veel afdruk en techniek bewoog.We eindigden in de nette middenmoot, toen we Bonita net op de trailer hadden begon het weer te plens regenen, dus we hadden echt geluk.

Het was een mooie dag met veel mooie paarden en erg leuk om mee te doen, we zaten toch bij de besten van Nederland.

 

Begin augustus hebben we de twee-jarige hengst Ebony (Sir Donnerhal x

Farrington) uit de opfok van Stal Zwetsloot naar huis gehaald. Hij is super eerlijk en braaf, loopt overdag lekker in het land naast de buitenbak, waar we gewoon naast kunnen rijden en hij staat schuin tegenover een merrie met veulen.

We zijn een beetje begonnen met hem te longeren, wat hij ook fijn aanpakt.

Bij Stal Zwetsloot liepen de hengsten ook naast de rijbaan, waar we nu veel profijt van hebben. Een fijn en leuk paard om mee te werken!!

ZIGEUNER Z2 STARTGERECHTIGD

 

Zondag 22 augustus zijn Zigeuner (Royal Dance x Flamingo) en ik Z2 geworden bij de wedstrijd bij Kaptein.

De klasse Z1 is best snel gegaan, op 1 na hadden we elke wedstrijd winst.

Zaterdag 21 augustus voor het eerst de proef op stang en trens gereden, wat ook goed ging, het maakt Zigeuner niet veel uit.

We moeten hard gaan oefenen op de wissels, want die vind ik best pittig in de Z2, rustig door oefenen!!

Het is elke dag weer plezier Zigeuner te rijden, dus het maakt niet uit, wanneer we klaar zijn voor de Z2, maar we maken nog steeds progressie en er kan voor mijn gevoel nog veel verbeterd en meer bevestigd worden, zeker in de dressuurproeven.

FURALMUNDE (FURIOSO II X H.ALME Z x SIGESMUND) HENGSTENMOEDER!!!

 

In augustus 2008 hebben we op de veulenveiling in Borculo ons hengstveulen Diegomunde (Ustinov x Furalmunde) verkocht aan Eugene Reesink. Diegomunde is opgenomen in het Westfaalse stamboek, waar hij de naam UBAMA heeft gekregen.  De zwarte hengst Ubama is dit jaar via de nakeuring goedgekeurd bij het stamboek van Oldenburg International. In augustus 2011 heeft Eugene Reesink hem op de veiling Fences in Frankrijk gekocht, waar hij de twee na hoogste prijs opbracht van € 45.000,-.

 

Klik hier voor meer informatie en een video van het vrij springen.

SERENA VERGUNST ZEER GOED GEREDEN MET ONZE 4-JARIGE MERRIE CACHAREL

 

Zondag 4 september heeft Serena onze 4-jarige merrie Cacharel (Uptown x Duntroon) in de L1 gestart bij manege de Vliet in Leidschendam. De eerste proef behaalde ze 181 punten, de tweede proef verbeterde ze haar eigen (en ons) record door 210 punten te behalen, waarmee ze 4 winstpunten op 1 dag heeft behaald.

Vandaag, 15 oktober hebben we George (Sir donnerhal x Farrington) naar zijn nieuwe baasje gebracht. Berrie Schuurman (van Schuurman omheiningen) had George gekocht op de veulenveiling in Borculo. George staat de eerste week in het mooie onderkomen van Annemarie Merckensteijn in Hengelo (Gelderland).

We hadden onze pony Gup als reis-maatje meegenomen. Beiden liepen gelijk de trailer op en we hebben ze onderweg niet gehoord. George was een beetje overdonderd door de ruime stal, waar hij tot dinsdag in zijn eentje in moet blijven, dan krijgt hij een vriendje en aan het eind van de week gaan ze naar Berrie zelf, waar ze lekker dag en nacht buiten kunnen lopen

Lineair scoren door Marian Dorresteijn.

 

Donderdag 13 oktober heeft Marian Dorresteijn een clinic Lineair scoren bij ons gehouden voor het Wellant College Gouda. De tweede klas van het Wellant College is de afgelopen vijf weken al bij ons op bezoek geweest, waar ik heb geprobeerd hun meer wegwijs te maken in de fokkerij.

Als afsluitende les legde Marian Dorresteijn op bijzonder duidelijke wijze het lineair scoren uit, waarbij we Zigeuner, Ebony, Cacharel en Trendy als voorbeeld paarden hebben gebruikt. De laatste paar paarden moesten de leerlingen zelf scoren, wat een goede oefening was.

Aansluitend reed Serena Zigeuner (Royal Dance x Flamingo) en Els reed Trendy (Metall). Zo kon Marian Dorresteijn duidelijk het verband tussen het exterieur en de beweging laten zien.

Zaterdag 22 oktober zal wederom het VWF dressuur /manege Prinsenstad worden verreden bij manege de Prinsenstad in Delft.

We hebben een zeer interessant deelnemersveld met klinkende namen, als Emmelie Scholtens, Remy  Bastings, Benjamin Maljaars, en veel andere bekende namen.

Om 19.00 uur zal Emmelie met de hengst Apache een show geven, om 21.15 zal Gerdine Maree met de hengst Dream Boy een showblok verzorgen.

Frenk Jespers en Jose van Haaren zullen de combinaties beoordelen. We hopen op een gezellige dag, met mooie sport.

Zaterdag 22 oktober hadden we bij manege Prinsenstad het VWF-dressuur evenement. Het was super geslaagd, veel publiek, zeer goede paarden, een heel plezierige en kundige jury in Frenk Jespers en de zeer sympathiek rijdende Jose van Haaren, een prachtige accommodatie en een show van ….. Apache (UB40 x Krack C) met Emmelie Scholtens (zie foto) en Dream Boy (Vivaldi x Ferro) met Gerdine Maree.

Als organisatie waren we heel blij dat alles zo goed verlopen is en dat we weer zo veel enthousiaste deelnemers en publiek hadden

Vrijdag 9 december gaan we met Ebony (Sir Donnerhal x Millie keur sport dr.(Farrington x Lorenz x Doruto)

naar de Hengstenkeuring.

Ebony is een super leuk paard om mee te werken, hij is heel gehoorzaam, speels en let echt goed op je.

We hebben hem al twee keer meegenomen naar een andere locatie om hem ergens anders te wennen.

Op de trailer is hij heel relaxed, ergens anders vindt hij best nog wel spannend en kruipt hij een beetje in zijn schulp.

Serena Vergunst heeft weer goed gereden met onze paarden. Zaterdag 26 november startte ze de 4-jarige merrie Cacharel (Uptown x Duntroon)in de L2, waarmee ze haar 8e winstpunt in deze klasse behaalde. Bonitamunde (Quattro x Furioso II) is sinds een maandje weer onder het zadel, nadat haar veulen afgespeend is en ze sinds april niet meer bereden is. Serena startte haar vandaag in de M1 in Lisse, waar ze twee nette proeven reed, die werden beloond met 184 (2e plaats) en 178 punten

 

Vrijdag 9 december zijn we met Ebony (Sir donnerhal x Farrington x Lorenz x Doruto) naar de KWPN hengstenkeuring in Ermelo geweest.

Op het straatje liet hij zich netjes zien, smiddags in de kooi vond hij best spannend, maar toonde zich toch goed.

Als commentaar van de jury hadden we dat hij nog erg jeugdig aandeed en meer hengstuitstraling zou moeten hebben.

 

‘S Ochtends om 6.00 uur vertrokken we met de trailer naar Ermelo. Sanne, Serena en Bert gingen ook gezellig mee. Om 09.00 uur moesten we de baan in en om 15.40 uur weer. Al met al heeft Ebony van 06.00 uur tot 18.00 uur op de wagen gestaan en zich keurig gedragen. Hij liep gelijk de wagen op en tijdens het wachten in Ermelo was hij ook super relaxed, heerlijk zo een paard!!

Copyright © 2008-2019 “Paarden Fokkerij Pleunis”

Alle rechten voorbehouden

Webdesign en onderhoud Jol@nda Weijers